Amenajare și marcare traseu turistic către Pietrele Cohului

Descrierea proiectului:

Proiectul vizează amenajarea și marcarea unui traseu local de interes turistic în comuna Pietroasa, județul Timiș, pe o porțiune de aproximativ 6 km, de la DJ684B până în proximitatea Pietrelor Cohului, pe Valea Bălească. Cu acceptul proprietarului terenului, se va curăța vegetația spontantă invazivă și se va consolida drumul forestier, pentru transformarea acestuia într-un traseu ușor de parcurs pe jos pentru potențalii vizitatori de toate vârstele. În mare măsură, traseul natural se prezintă în bune condiții. E nevoie de balastare și nivelare, instalare de panouri tursitice, indicatoare, locuri de popas. Proiectul este consonant cu documentele strategice ale Consiliului Județean Timiș, de dezvoltare economico-socială și turistică. Pietrele Cohului sunt situate în apropiere de satul Pietroasa din județul Timiș. Pentru a ajunge la ele, se merge în jur de 5 km pe un drum forestier de pe Valea Bălească. Drumul este practicabil cu mașina, dar o drumeție este mult mai adecvată, atât pentru stimularea mișcării în aer liber, cât și pentru reducerea nivelului de poluare în zonele cu potențial turistic. Stâncile sunt martori de eroziune, asemănându-se cu Babele sau Pietrele Doamnei. În comuna Pietroasa există și un Sfinx, aproape de satul Crivina de Sus. Numele pietrelor este unul interesant. În limba maghiară, „koh” înseamnă turnătorie, vatră de forjă. Drumul forestier este pe partea dreaptă, înainte de Pietroasa, lângă un podeț, în locul numit de localnici Sodol.


Localizare: Comuna Pietroasa, sat Pietroasa, județul Timiș. Început pistă: N 45°49.502, E 22°21.689 (119 m alt.). Sfârșit pistă: 45°49.132 E 22°24.716 (322 m alt.). Pietrele Cohului: N 45°49.003 E 22°24.881 (463 m alt.)
Beneficiari: Locuitorii comunei Pietroasa, locuitorii județului Timiș, turiștii care vizitează zona Munților Poiana Ruscă din Timiș
Buget total: 100,000 lei