Înființare centru de recuperare pentru minorii cu adicții

Descrierea proiectului:

Centru de dezintoxicare pentru minori care sa deservesca atat judetul Timis cat si judetele arondate. Centrul va functiona ca un centru medico-psihologic, cu un numar minim de 20 de paturi. Acest Centru se va adresa baietilor, urmand ca in viitor sa se construiasca si unul pentru fete. In cadrul Centrului copiii vor beneficia pe langa ingrijirea medicala si de diferite psihoterapii, dar si recuperare motrica si senzoriala, nutritionala. Avand in vedere ca acesti copii vor petrece cel putin 3 luni in Centru vor avea nevoie sa aiba acces la invatamant. Serviciile medicale vor fi decontate prin CAS, la fel si serviciile de psihoterapie si kinetoterapie. In cadrul Centrului vor fi angajati medici de psihiatrie pediatrica, asistenti medicali, infirmieri si ingrijitori conform legislatiei in vigoare. Este nevoie si de pediatru si medic de neurologie pediatrica. Paza Centrului va fi continua si va fi realizata printr-o firma de paza. Alimentatia copiilor va fi individualizata - recomandarile medicului nutritionist fiind asigurata in regim de catering. Structura acestui Centru este urmatoarea: - 10 saloane dotate cu cate 2 paturi fiecare,baie proprie - 1 cabinet de consultatii medic - 1 cabinet pentru tratamente - 1 camera de garda - 2 cabinete psiholog suficiente de mari incat sa se desfasoare si terapiile de grup sau familiale - 1 cabinet asistent social - 1 sala multifunctionala - 1 sala de mese (mesele sunt asigurate in regim de catering) - 2 camere depozitare - farmacie cu intrare din exterior - 1 sala de kinetoterapie si sport - 1 sala receptie - bai pentru vizitatori - 1 garderoba. În acestă etapă se finanțează documentația tehnico-economică aferentă execuției (Sf și PT).


Localizare: Pentru a fi cat mai eficient locatia Centrului trebuie sa fie cat mai departata de Municipiul Timisoara, intr-o localitate cat mai retrasa, pentru a preintampina posibilitatea ca cei care fac trafic de droguri sa aiba acces la acesti copii.Totusi avand in vedere faptul ca anumite probleme medicale se pot acutiza este nevoie ca in apropierea Centrului sa existe un Centru de permanenta, sau un Spital orasanesc care sa aiba in structura Unitate de Primiri Urgente (Deta, Jimbolia, Lugoj).
Beneficiari: Beneficiarii directi vor fi copiii dependenti de substante psihoactive din judetul Timis, dar si din alte judete. Beneficiarii indirecti vor fi familiile acestor copii, cadrele didactice, medicii de familie sau de alte specialitati, comunitatea.
Buget total: 500,000 lei