Centru de tineret mobil cultural și verde

Descrierea proiectului:

Conform INS (Institutul Național de Statistică) în județul Timiș, numărul total de tineri este de 191 145. Dintre aceștia, 72 698 se află în reședința de județ, 87,54% din tineri aflându-se în afara Timișoarei - care reprezintă principalul pol de oportunități pentru tineri.

Centrul pentru tineret mobil verde - cu funcționalitate în principal în domeniul culturii, reprezintă un program de avangardă pentru România acesta avînd o abordare 100% ecologică (autoturismul fiind electric și dotat cu celule fotovoltaice care să asigure funcționarea echipamentelor cu care este dotat).

Astfel, se creează infrastructura culturală mobilă care să ofere autonomia sectorului cultural independent pentru implementarea activităților în mediul rural, fiind dotat cu absolut tot ce este necesar în cadrul unei activități culturale de dimensiuni mici și medii în mediul rural.

Centrul pentru tineret mobil va asigura, pe durata implementarii proiectului (care poate avea o perioadă de implementare de până la 5 ani), organizarea, de către 2 experți în lucru cu tinerii, în medie, a 15 activități culturale pe lună, în 15 comune și/sau localități urbane mici, adică minim 180 de activități pe an. O activitate vizează 20 - 40 de participanți (între 3600 și 7200 beneficiari anual).


Beneficiari: cetățenii județului Timiș
Buget total: 500,000 lei