Deși nu ne vedeți, vom fi mereu aici!

Descrierea proiectului:

Prezentul proiect propune realizarea unei creații artistice unice cu rolul de a consacra artiștii locali reprezentativi pentru Timișoara. Este vital ca Timișoara să pună accent în primul rând pe cultura pentru a câstiga cu merit titlul de Capitală Culturală 2023.

Astfel, propunerea initiațorului acestui proiect constă în realizarea unei "bălți", ca simbol al Timișoarei, oraș construit pe o mlaștină , care va reflecta permanent imaginea reprezentativă a unor somități ale urbei de pe Bega, cu care întreg județul Timiș se mândrește.

În "baltă" se va reflecta clar imaginea artiștilor locali.

Materialele de bază ale creației artistice vor fi în primul rand bronzul, recunoscut pentru durabilitatea sa la intemperii, și rășina epoxidică, unul din cele mai de efect materiale moderne, care poate pune cel mai bine în valoare proprietățiile unei creații artistice. "Balta" va avea și țăruși de fixare, astfel încât să își mențină permanent poziția. Artiștii propuși vor participa la o sesiune foto, iar cea mai potrivită imagine cu aceștia va fi încorporată în rășină epoxidică. Fiecare artist va avea inscripționat numele pe o placuță metalică, care va rămane permanent fixată în "baltă".

* Optimizat


Beneficiari: Cetățenii orașului, turiști
Buget total: 99,400 lei