Educație pentru viitor

Descrierea proiectului:

Laboratorul de educație pentru viitor utilizează soluții dedicate de realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR). Acest Laborator de VR și AR va pune la dispoziția cetățenilor echipamente care facilitează deprinderea de abilități necesare pentru meseriile viitorului, respectiv oferă premisele pentru un proces de îmbătrânire activa a persoanelor de vârsta a III-a.

Cetățenii pot utiliza în mod concret aceste laboratoare fie în calitate de utlizator-consumator (situația în care folosesc aplicații deja dezvoltate pentru a deprinde noi abilități), fie în calitate de co-creator, caz în care participă în mod activ alături de dezvoltator software la crearea de noi aplicații.

O aplicație concretă a laboratorului VR și AR va fi de a face ușor accesibilă și ușor inteligibilă de către cetățeni, modalitatea de funcționare a instituțiilor administrative din județul Timiș. Concret, în laborator cetățenii de orice vârstă vor putea vedea arhitectura de sistem a diferitelor servicii pe care le oferă fiecare dintre instituțiile din Județul Timiș, facilitând astfel, accesibilitatea serviciilor în corelație cu principiile e-guvernarii.

* optimizat


Beneficiari: cetățenii județului
Buget total: 500,000 lei