Machetă feroviară

Descrierea proiectului:

Proiectul de față este reprezentat de o machetă feroviară interactivă, gratuită și deschisă publicului larg spre utilizare și vizionare, efectuată în scopul de a atrage spectatorii și spre înfrumusețarea obiectivului turistic constând în Gara de Nord Timișoara, denumită în continuare Compania Națională de Căi Ferate CFR- S.A, Sucursala Regională C.F. Timișoara.

În prezent, proiectul este reprezentat de o machetă feroviară inedită, extinsă pe o suprafață 80 mp, din care 40 mp sunt construiți din fonduri proprii. La efectuarea proiectului participă studenți din cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara.

Proiectul implică instalarea pe o suprafață de 80mp, module feroviare cu peisagistică, infrastructură de rulare a trenurilor, gări, cantoane, clădiri civile, industriale, locomotive și vagoane, modele utilizate în trecut și în prezent în România, fabricate în România precum automotor DESIRO, 060 EA, 040 EC, etc. în miniatură.

Ce este important de menționat este că bugetul alocat urmează să fie direcționat pentru construirea efectivă a 40 mp din machetă, iar după finalizarea acestei etape, proiectul final urmează să rămână în incinta Stației CF Timișoara Nord, Etajul 1 (sala de evenimente) cât timp aceasta dorește să o țină în acest spațiu.

* Optimizat.


Beneficiari: cetatenii judetului, turisti
Buget total: 59,750 lei