Data publicării anunțului: 22-04-2022

Timișenii au propus și votat, iar Consiliul Județean a implementat. Primul proiect generat prin bugetarea participativă, finalizat

Locuitorii Foeniului care fac naveta beneficiază de noi condiții, civilizate. Unul dintre proiectele finanțate prin programul de bugetare participativă, inițiativă lansată în premieră de CJ Timiș anul trecut, a fost deja finalizat. Astfel, au fost achiziționate și montate, pe raza comunei Foeni, trei stații de așteptare pentru mijloacele de transport în comun.

„Consiliul Județean Timiș a fost prima instituție din județ care a încurajat cetățenii să se implice în procesul de luare a deciziilor privind prioritățile de investiții de interes județean, prin soluții sub formă de proiecte. Am reușit un important exercițiu de colaborare cu cetățenii și am dovedit că centrăm decizia publică pe cetățeni”, a spus Marian Constantin Vasile, administratorul public al județului Timiș.

Valoarea investiției se ridică la 48 de mii de lei. Aceasta va servi și proiectului de reabilitare și revitalizare a conacului Mocioni derulat de Consiliul Județean, menit a stimula turismul în zona respectivă. Linia de autobuz ce traversează Foeniul asigură naveta pentru populația activă și pentru elevi.