Data publicării anunțului: 04-05-2021

Inițiativa, creativitatea și implicarea timișenilor, susținute de CJ Timiș

Marian Constantin Vasile, administratorul public al județului Timiș și inițiator al bugetului participativ, a propus realizarea unei platforme online care să reunească idei de îmbunătățire a vieții și activității comunității noastre, venite din partea timișenilor. Fiecare idee va fi votată de către cetățeni, iar acelea care vor reuni cele mai multe voturi, vor fi implementate de către Consiliul Județean Timiș, cu condiția ca cheltuielile însumate să nu depășească un milion de lei.

Bugetul participativ, primul din istoria Consiliului Județean Timiș, responsabilizează atât cetățenii, cât și instituția, fiind un bun exercițiu de colaborare. Este un semnal că, în Timiș, decizia este centrată pe cetățean. Este o schimbare de paradigmă. Procesul administrativ nu va mai fi opac, ci va avea la bază interesul și dorința timișenilor, va include mereu feedback-ul beneficiarilor finali.

Este suma de 1 milion de lei prea mică pentru un buget participativ? Noi credem că nu. Vorbim despre un proiect pilot, un exercițiu, care cu siguranță se va implementa și în următorii ani. Vom învăța din experiența anului 2021, iar apoi putem aloca mai mulți bani, dacă va fi necesar
” a spus Marian Constantin Vasile, administratorul public al județului Timiș.

Instituția Consiliului Județean Timiș așteaptă cu interes propunerile timișenilor și asigură cetățenii de întreaga deschidere și implicare în a pune în practică ideile venite din comunitate.